Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΤΣΙΑΔΑ

Βαρύ το κλίμα στο Λιθοχώρι και στην ευρύτερη περιοχή, στο άκουσμα του θλιβερού γεγονότος το θάνατο του Γιώργου Ανδ. Κατσιάδα σε ηλικία 60 ετών.

Αγαπημένε μας Γιώργο. Είμαστε όλοι εδώ, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι. Ήρθαμε όλοι εδώ, για να σου πούμε το τελευταίο αντίο και να σε συνοδεύσουμε στην τελευταία σου κατοικία για το μεγάλο σου ταξίδι. Γιατί και εσύ ήσουν κοινωνικός, πανταχού παρών και σε χαρές και σε λύπες και σε γνωστούς και σε άγνωστους. Έτσι έμαθες από νωρίς να πορεύεσαι. Αυτές τις αρχές σου έμαθαν οι γονείς σου Ανδρέας και Αναστασία. Γονείς που δούλεψαν σκληρά και τίμια για να αναθρέψουν και αν δώσουν τα απαραίτητα εφόδια στην πολυμελή οικογένεια: τη Μαρία, τη Χρυσούλα, τη Νίκη, την Αρχοντούλα, τον Αποστόλη, τον Θανάση, τον Κώστα, τον Παναγιώτη και εσένα αγαπημένε μας Γιώργο. Αναγκαστήκατε όλοι σας να φύγετε απ'το χωριό, απ'τη Βαλμίκα, νωρίς, για ανεύρεση εργασίας, καλυτέρευση της ζωής και αποκατάσταση.

Έτσι και εσύ αγαπημένε μας Γιώργο σταδιοδρόμησες στην Δασική υπηρεσία και την Πυροσβεστική για 31 και πλέον χρόνια. Ήσουν ευσυνείδητος, πιστός στο καθήκον και πολλές φορές ριψοκίνδυνος. Ανήσυχο πνεεύμα, εργατικός, αρκετές φορές σε υπερβολικό βαθμό, καμιά φορά οξύθυμος, με τα προτερήματα και τα ελλατώματα, με τα θετικά και τα αρνητικά, όπως όλοι μας. Όμως η πλάστιγγα έγερνε πολύ προς τα θετικά.

Μαζί με την αγαπημένη σου σύζυγο Χρυσούλα, την αφοσιωμένη και στοργική μητέρα, αποκτήσατε 4 παιδιά: την Μαρία, την Αναστασία, την Νικολέτα και τον Ανδρέα. Τα μεγαλώσατε με αγάπη και στοργή, τα εφοδιάσατε με αρχές και αξίες. Ευτύχισες Γιώργο μας, να χαρείς και να παίξεις με τα δύο σου χαριτωμένα εγγονάκια σου που υπεραγαπούσες.

Πάλεψες αγαπημένε μας Γιώργο, σκληρά, σε όλη σου τη ζωή. Ακόμα και μετά την σύνταξη σου. Πολλές φορές υπερβολικά και σε βάρος της υγείας σου
Δεν πρόλαβες όμως να ξεκουραστείς και να χαρείς την  οικογένειά σου

Έφυγες πρόωρα.

Το καντηλάκι σου έσβησε στα 60 σου χρόνια.
Άφησες παρακαταθήκη την υπέροχη οικογένειά σου, τη λατρευτή και εργατική σύζυγό σου Χρυσούλα και τα 4 υπάκουα, φιλότιμα, και δραστήρια παιδιά σας, που από εκεί ψηλά, θα καμαρώνεις.

Καλό ταξίδι πολυαγαπημένε μας Γιώργο.
Ελαφρύ το Λιθοχωρίτικο χώμα που θα σε σκεπάσει.

Αιωνία σου η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου