Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στα  τέλη  της  δεκαετίας  του  εβδομήντα   γεννήθηκε  η  ιδέα  για  τη  δημιουργία  ενός  πολιτιστικού συλλόγου  που  να  εκπροσωπεί  τους  απανταχού  συμπολίτες  από  το  Κάτω  Ραπτόπουλο Ευρυτανίας.
Μετά από πολλές συζητήσεις στης  27 Μαίου  1979 ημέρα  Κυριακή και ώρα 10 π.μ. έλαβε σάρκα και οστά   ο   σύλλογος  με   την   επωνυμία    ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΤΩΝ   ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΚΑΤΩ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΙΩΤΩΝ   ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
<Η ΑΓΙΑΒΑΡΒΑΡΑ>.                                                                                                    Mε  σκοπό  όπως   αναφέρεται   και   στο  καταστατικό   τη  διοργάνωση       πολιτιστικών   εκδηλώσεων  και  δραστηριοτήτων  τόσο  στην  Αθήνα  όσο και  στο χωριό  για  τη σύσφιξη  σχέσεων  μεταξύ των μελών.
Τέτοιες  εκδηλώσεις  διοργανώνονται  στην   Αθήνα,  όπως  η  κοπή  πρωτοχρονιάτικης  πίτας  και       ο ετήσιος χορος και στο χωριό το ετήσιο αντάμωμα.
Επίσης σκοπός  του Σύλλογου είναι η  αντιμετώπιση  προβλημάτων που απασχολούν τους κατοίκους του χωριού.
Η σφραγίδα θα φέρει την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας που είναι προστάτης του συλλόγου και πολιούχος της γενέτειρας των μελών του.
Ο σύλλογος διανύει την τέταρτη δεκαετία και παρόλο της δυσκολίες τα προβλήματα την αγωνία στεκετε στα ποδια του και συνεχίζει αμερόληπτος και ανεπηρέαστος στον αρχικό σκοπο.

                        19-09-2011  ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

   Ενημερώνουμε  τους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Ο συγχωριανός μας Σχίζας Γιώργος πραγματοποιεί τη δική του έκθεση ζωγραφικής. Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση  στο 5ο Λύκειο Ηλιουπόλεως( Έκθεση Ζωγραφικής απόφοιτων εργαστηρίου 5ο Λύκειο Ηλιούπολης από 19 εώς 25 Σεπτεμβρίου 2011 ώρες 18 μ.μ εώς 22 μ.μ ) είσοδος για το κοινό ελεύθερη. Την έκθεση τίμησε με την παρουσία του ο Περιφεριακός Σύμβουλος  Τσιτσάνης Λάμπρος  και αντιπροσωπεία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Η Αγία Βαρβάρα. Ο κ. Σχίζας Γιώργος γεννήθηκε στο Κάτω Ραπτόπουλο Ευρυτανίας .Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την Αγιογραφία και την Ζωγραφική. Ένα από τα έργα του είναι και η Αγιογράφιση του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνα στο Κάτω Ραπτόπουλο Ευρυτανίας.
                          
Σχίζας Γεώργιος                         

Λίγα λόγια από το ζωγράφο
<< Θέλησα να παρουσιάσω ένα ελαχιστότατο δείγμα φυσικής ομορφιάς της Ευρυτανίας. Ξεκινώντας από τον Τυμφρηστού διαπερνόντας τα Άγραφα τον Απεράντιο και φτάνοντας στα σύνορα με την Αργιθέα Καρδίτσας. Δρόμοι που τέμνουν τα στοιχεία της φύσης... Δρόμοι και φυσικό τοπίο. Σε τεθλασμένες διαδρομές.>>.



17-07-2011

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια πνευματικού κέντρου Κάτω Ραπτοπούλου στις 17 Ιουλίου 2011 από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ.Νικόλαο.


Στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνεται και ο εμπνευστής (αρχιμάστορας) Αζακάς Κωνσταντίνος του πνευματικού κέντρου, που με την υπομονή και επιμονή και την προσωπική του εργασία δημιούργησε αυτό το έργο που σκοπό έχει να εξυπηρετεί τους ενορίτες για διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου