Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ευγενία Δημητρίου - Συμεών-Σίμος Κοντός

      Έφυγε από κοντά μας στις 13/10/2012 και σε ηλικία 78 ετών ο Συμεών-Σίμος Κοντός συγχωριανοςσ μας απο το Κάτω Ραπτόπουλο(Συγγέρι) και τον δέχτηκε στο χώμα της η Καισαριανιώτικη γη.
     Ο μικρότερος απο τα 5 αδέρφια του Γεωργίου και της Παρασκευής Κοντού εργατικός αλλά και ανήσυχος σε ηλικία 17 ετών πήρε το δρόμο της ξενιτιάς.
     Στην αρχή για λίγα χρόνια στη χωροφυλακή και στη συνέχεια σε εργοστάσια και εταιρίες. Με τη σύζυγό του Αλίκη απέκτησαν μία κόρη τη Σούζη και 2 εγγονές την Ιωάννα και την Αλίκη
     Στα κοινά πάντα πρώτος, αθόρυβος και ακούραστος. Ενδιαφέρονταν πάντα για τους χωριανούς, μόνιμους και ξενιτεμένους.
     Ήταν απο τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου Κάτω Ραπτοπουλιωτών και διετέλεσε Πρόεδρος. Πρωτοστατούσε σε εκδηλώσεις του συλλόγου καθώς και σε εκδρομές με τα μέλη του.
     Το όνειρό του ήταν να φτιάξει ένα μικρό σπιτάκι στο χωριό και να μείνει μόνιμα. Τον πρόδωσε όμως η καρδιά του και δεν πρόλαβε να ικανοποιήσει την επιθυμία του αλλά και να χαρεί τις εγγονές του που υπεραγαπούσε.
     Του ευχόμαστε καλή ξεκούραση και του υποσχόμαστε οτι θα τον θυμόμαστε πάντα.
                                                                                                                           Αιωνία του η μνήμη.


     Στις 3/9/2012 και σε ηλικία 79 ετών η Ευγενία Δημητρίου άφισε την τελευταία της πνοή στη Θήβα, όπου και ετάφη, ενώ λίγες μέρες πριν ήταν στο χωριό Κάτω Ραπτόπουλο(Συγγέρι), στον τόπο που τόσο έζησε και αγάπησε - λες και γνώριζε τι θα συμβεί - για να τον αποχαιρετίσει.
     Κόρη του μπάρμπα Νίκου Σχίζα παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Δημητρίου και απέκτησαν 6 παιδιά (Αλεξάνδρα, Δημήτρη, Κωνσταντίνα, Βασίλη, Γιώργο και Ηλία) οικογένεια πολύτεκνη και τίμια.
     Πέρα από τη δουλειά στα λιγοστά χωράφια, η Ευγενία έτρεχε και στο νερόμυλο για να ζήσει την πολυμελή οικογένειά της.
     Όπως και πολλοί συντοπίτες μας το 1978 πήρε δρόμο για μια καλύτερη ζωή για την οικογένειά της και εγκαταστάθηκε στη Θήβα, όπου και εργοστάσια υπήρχαν όπως και κάμπος.
     Ευτύχισε παντρεύοντας τα παιδιά της που της χαρίσανε 12 εγγόνια. Ήρεμος, ήσυχος και χωρίς κακία άνθρωπος, πάντα είχε έναν καλό λόγο να πει για κάθε άνθρωπο. Έτρεχε να βοηθήσει κάθε άνθρωπο, συγγενή και γείτονα με μεγάλη ευχαρίστηση. Δυστυχώς όμως το νήμα της ζωής κόπηκε εδώ για να ξεκουραστεί πλέον και η ίδια.
     Ο Σύλλογος μας εκφράζει στην οικογένειά της τα θερμά του συλλυπητήρια.
                                                                                                                         Αιωνία της η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου